Известие

Collapse
No announcement yet.

За показанията на километража. Могат ли да се сменят? 156 FL

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 33Dandy Покажи съобщение
    Колата е произведена 7.2003, но на компа софтуерът е от 01.2006
    Alfa 156 1.9JTD 16V M-Jet
    Сигурно е със софт от 159
    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Сигурно е със софт от 159
      Сигурно е ъпдейтван софтуера с по-нов за 156....
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Извинявайте момчета, ама спамите.
        Ако беше с на 159 щеше да даде проблем с ISO-to (май така беше номерът). А тя си се закачва за 156-ца EDC16CF3. При чек с варианта за 159 дава грешка в ISO номера. Значи не е със софтуер на 159.
        Че е сменян - то е видно от написаното от мен - произведена 06.2003, софтуерът е от 01.2006.
        И забележете нещо друго, което съм написал - специалист като Бобо не успя да се справи (не казвам нищо против него). Значи не хвърляме боб, а чакаме професионалисти като него да кажат мнение. И Вальо Симеонов нямаше идея по въпроса и остана учуден

Comment

Up

Comment

То да е до професионализъм разбирам. А то си е до апаратура. Данните за сървиз дистънс се намират в боди компютъра обикновено, а с BreinBee-то и аз съм се мъчил да ресетна сървисите на една 159 и при все, че имаше опцията цъкваш ресет и нищо не се случва. Задаваш пробег, пак нищо. А иначе след ресета пита за пробег... за това пък Тексата се правя мн. добре. Поне с това.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от 33Dandy Покажи съобщение
              Извинявайте момчета, ама спамите.
              Ако беше с на 159 щеше да даде проблем с ISO-to (май така беше номерът). А тя си се закачва за 156-ца EDC16CF3. При чек с варианта за 159 дава грешка в ISO номера. Значи не е със софтуер на 159.
              Че е сменян - то е видно от написаното от мен - произведена 06.2003, софтуерът е от 01.2006.
              И забележете нещо друго, което съм написал - специалист като Бобо не успя да се справи (не казвам нищо против него). Значи не хвърляме боб, а чакаме професионалисти като него да кажат мнение. И Вальо Симеонов нямаше идея по въпроса и остана учуден
              извинявай, приятел, ама последният път като гледах, тва беше моята тема все пак, освен това аз казах, че софтуера едва ли е от 159-ка...така че не виждам точно как спамя аз в този случай?

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                извинявай, приятел, ама последният път като гледах, тва беше моята тема все пак, освен това аз казах, че софтуера едва ли е от 159-ка...така че не виждам точно как спамя аз в този случай?
                Не се нерви - не си видял явно, че съм написал - софтуерът е с две години по-млад от колата
                Да продължим по същество

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                То да е до професионализъм разбирам. А то си е до апаратура. Данните за сървиз дистънс се намират в боди компютъра обикновено, а с BreinBee-то и аз съм се мъчил да ресетна сървисите на една 159 и при все, че имаше опцията цъкваш ресет и нищо не се случва. Задаваш пробег, пак нищо. А иначе след ресета пита за пробег... за това пък Тексата се правя мн. добре. Поне с това.
                Да, апаратурата е важно нещо, определено. Ще говоря с Бобо за това. кажи нещо повече за тази Текса. Може и на ЛС.
                А някаква идея за одометрите?
                Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 19:57. Основание: грешка

Comment

Хубаво, аз пак не разбирам какъв е проблема колата да е ъпдейтната 2006-та с нов софтуер за 156?Все пак тогава още е била гаранционна, си мисля аз, нищо не пречи при някое посещение в дилършипа за обслужване да са й ъпдейтнали и софтуера

OEM & Ventura Garage

Comment

Хубаво, аз пак не разбирам какъв е проблема колата да е ъпдейтната 2006-та с нов софтуер за 156?Все пак тогава още е била гаранционна, си мисля аз, нищо не пречи при някое посещение в дилършипа за обслужване да са й ъпдейтнали и софтуера
                    Да, така е станало сигурно. Но в сервизния и картон не е отбелязано. Идеята да го напиша това е, че одометрите показват 0км. Това е едното. Вече не е била гаранционна (08.2003 - 08.2005)
                    Другото е - не мога да нулирам сервизния интервал
                    Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 20:19. Основание: уточнение

Comment

Не е проблем, както не е проблем и да и е сменено ЕКУ то поради своенравие или проблем.

Я по-запознатите да кажат, колко години след спиране на модел се правят нови софтуерни пакети за него (до изтичане на гаранцията на последните или до 3 до 5 и т.н. години)?
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Не е проблем, както не е проблем и да и е сменено ЕКУ то поради своенравие или проблем.

Я по-запознатите да кажат, колко години след спиране на модел се правят нови софтуерни пакети за него (до изтичане на гаранцията на последните или до 3 до 5 и т.н. години)?
                        А, Бобо и сега ги прави и то добре

Comment

те тея на Бобо са малко по-друг вид май

OEM & Ventura Garage

Comment

Имах предвид фабрични

Ремпа целия фирмуер ли подменя или само части от него?
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Имах предвид фабрични

Ремпа целия фирмуер ли подменя или само части от него?
                              Само малка част от него.

Софтуера се променя от производителя при наличие на проблеми. Производителя може да направи корекция и след 5, 6 години. Мой познат го викаха в сервиза на мерцедес на 7-мата година за ъпдейт на софтуера и беше свързано нещо с работата на климатика мисля.
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Само малка част от него.

Софтуера се променя от производителя при наличие на проблеми. Производителя може да направи корекция и след 5, 6 години. Мой познат го викаха в сервиза на мерцедес на 7-мата година за ъпдейт на софтуера и беше свързано нещо с работата на климатика мисля.
                                Те Мерцедес са известни със софтуерите си ....
                                Но все още не виждам нищо по моя въпрос. Отнася ме се в страни от основното
                                Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 23:29. Основание: Корекция

Comment

Working...
                                X